Internationaal

Ben je benieuwd naar hoe het leven er in andere landen uitziet? Wil je hier meer over leren? Lijkt het je leuk om samen te werken met leeftijdgenoten in een ander land? Hou je van een uitdaging? Dan is onze internationale leerroute iets voor jou!

Opleiding tot wereldwijze burger

Internationaal op het Blaise Pascal College betekent dat je tijdens je opleiding extra aandacht hebt voor internationale onderwerpen. Je leert veel over Europa, je communiceert met leerlingen uit andere landen en zal samen met hen dingen onderzoeken en ondernemen. Je werkt aan een extra goede kennis van het Engels, maar ook van het Frans en Duits. Dit doe je omdat je wereldwijs wilt worden. Of omdat je meer wilt dan alleen een diploma en je beter voorbereid wilt zijn op je latere studie en werk.

Een diploma met meerwaarde

Kies je voor Internationaal dan bouw je een eigen Plus-document op. Daarin staan alle extra dingen die jij gedaan hebt op internationaal gebied. In je Plus-document staat ook vermeld welke internationale reizen je in het kader van school hebt gemaakt. Dat je een internationale route hebt gevolgd, kun je verder laten zien met het Global Citizen Diploma dat je behaalt. En tot slot kan je ook nog internationaal erkende talencertificaten halen voor Engels (Cambridge Certificate), Frans (DELF) en/of Duits (Goethe).

Voordelen van de opleiding Internationaal

  • Je krijgt meer kennis van internationale zaken.
  • Je leert vanaf het begin communiceren, zeker ook met leeftijdgenoten in het buitenland.
  • Je ontmoet leerlingen uit andere Europese landen en maakt kennis met andere culturen.
  • Je leert van alles onderzoeken, ook met leerlingen van buitenlandse scholen.
  • Je doet mee aan excursies en studiereizen.
  • Je krijgt een diploma van het Global Citizen Network. Daarnaast doe je de normale vakken om een havo- of vwo-diploma te halen.
Informatiegids Internationaal

Lees alles over de internationale route op het Blaise Pascal College.

» Download