Excursies & reizen

Als leerling op het Blaise Pascal College kun je kiezen uit een keur aan interessante (internationale) excursies, reizen & uitwisselingen.

Écht op pad

In je eerste jaar komen leerlingen van een internationale school twee dagen bij ons op bezoek en als je Tweetalig Onderwijs (TTO) of internationaal volgt, ga je op reis naar Londen om daar native speakers te interviewen en om onderzoek te doen in diverse musea. In jaar 2 zijn er verschillende (teambuildings)reizen naar o.a. Duitsland. In 4 havo moet je zien te overleven tijdens de survivalweek in de Belgische Ardennen, waar je gaat klimmen en abseilen. De leerlingen uit 4 vwo kijken een week lang rond in Bath in Engeland. Gymnasiasten uit de hoogste klassen verblijven een week in Rome.

Uitwisselingen: leren van elkaar

We hebben ook verschillende uitwisselingsprojecten. In 5 vwo komen bijvoorbeeld leerlingen van jouw leeftijd uit Spanje of Italië naar Nederland. Ze worden gekoppeld aan leerlingen hier en verblijven bij hen thuis. Na een tijdje reis jij naar Spanje of Italië en verblijf je bij jouw uitwisselingspartner. Je leert op deze manier veel van elkaar.