Verleg je grenzen - Pascal College Zaandam

Kies je opleiding - Gymnasium

Op het Blaise Pascal College kan je letterlijk alle kanten op. De mogelijkheden zijn eindeloos. Welke route past bij jouw talenten? Ontdek hier de mogelijkheden!

Het modernste gymnasium

Blaise Pascal College

Blaise Pascal

het Modernste Gymnasium van de Zaanstreek

Blaise Pascal is niet alleen de naamgever van onze school maar hij is nog steeds ons grote voorbeeld.

Blaise Pascal, geboren in 1614, was een heel intelligente Franse filosoof. Na zijn studie verzon hij allerlei nieuwigheden in wis- en natuurkunde. Daarmee wierp hij een heel ander licht op de dingen. Hij was zeg maar een beetje de Elon Musk van die tijd, bedenker van de elektrische auto en mogelijke reizen naar Mars.

 

Nieuwsgierig?

Als jij ook nieuwsgierig bent naar oude en nieuwe manieren om naar de wereld te kijken, dan ben je bij ons aan het goede adres.

Want dan gaan wij samen met jou in de Griekse en Romeinse Oudheid op zoek naar de fundamenten van onze moderne beschaving.

De vakken Grieks en Latijn zijn daarbij een heel goed hulpmiddel. Dus je moet wel een beetje van talen houden

Op de meeste middelbare scholen worden deze vakken alleen maar op het gymnasium gegeven. Maar wij vinden dat iedere leerling eigenlijk recht heeft op die leuke vakken. Daarom kun je een aantal onderdelen van deze vakken op het Blaise ook volgen als je op de havo of op het vwo zit. Want juist op die manier kunnen we samen nieuwe inzichten ontdekken en dat is heel goed voor je algemene ontwikkeling.

 

Het Alexander Project

Op ons gymnasium laten we ons inspireren door Alexander de Grote want hij was een man met een missie. Net als wij. Hij vond dat de Griekse cultuur niet alleen voor het toenmalige Griekenland was, maar deze moest toegankelijk zijn voor iedereen.  Was hij zijn tijd vooruit? Als het aan ons ligt wel. Daarom hebben we dit project, waarin we allerlei vakken met elkaar combineren, naar Alexander genoemd.

Je kunt meedoen aan de prijsvraag voor dit project! Bezoek deze pagina om meer daarover te weten te komen.

 

Praktische informatie

  • Vanaf klas 1 volgen alle gymnasiumleerlingen het vak Latijn.
  • In klas 2 krijgen alle leerlingen ook Grieks.
  • Alle gymnasiumleerlingen volgen de stroming Internationaal en Tweetalig Onderwijs (TTO).
  • Gymnasiumleerlingen volgen alleen in klas 1 de X-modules.
  • In de bovenbouw kunnen zowel Latijn als Grieks gekozen worden. Onder voorbehoud – wanneer er te weinig animo is voor een van beide vakken, wordt er slechts één daadwerkelijk gegeven.