Vecon Business School

Het Blaise Pascal College heeft, als eerste en enige school in de Zaanstreek, een Vecon Business School in  de bovenbouw van de havo. De Business School geeft je een grote voorsprong als je een economische studie wil doen of als je later ondernemer wil worden. Je werkt aan extra diploma’s, zoals voor boekhouden en marketing. Nog veel leuker is dat je allerlei bedrijven bezoekt. Lijkt het je wat om een gastles te krijgen boven in de Rabo Tower? En wat kun je leren van de directeur van Gall & Gall Nederland? Op de Vecon Business School verken je de wereld van bedrijven en meer.

Ontwikkel je ondernemerstalent

De Vecon Business School richt zich op leerlingen in het profiel Economie en Maatschappij die willen uitblinken, willen ondernemen en het beste uit zichzelf willen halen. In twee jaar werk je aan een havodiploma met extra aandacht voor de praktijk en kan je drie landelijk erkende diploma’s halen. De Business School legt de basis om je eigen onderneming te starten, geeft recht op vrijstellingen voor vakken van economische vervolgopleidingen en geeft je een betere uitgangspositie op de arbeidsmarkt.

Elementair boekhouden & NIMA Marketing

Het zwaartepunt van de Business School ligt in havo 4. Hier start je met het Associatie-diploma Elementair Boekhouden en ga je op voor het NIMA-examen Basiskennis Marketing. Je luistert naar gastsprekers uit het bedrijfsleven, de overheid en het hoger onderwijs. Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag: je doet mee aan Jong Ondernemen, maakt een ondernemingsplan, bezoekt bedrijven, speelt een managementgame én zet een eigen bedrijf op. In havo 5 sluit je de Business School af met een profielwerkstuk op (bedrijfs)economisch gebied, waarin al je opgedane kennis samenkomt.

Iets voor jou?

Ben jij een leerling die:

  • Ondernemend is? 
  • Een eigen bedrijf wil starten?
  • Leiding durft te nemen en te geven (of dat wil leren)?
  • Eerder in kansen dan in problemen denkt? 
  • Weloverwogen risico’s durft te nemen (of dat wil leren)?

Als je op één van deze vragen met ‘ja’ hebt geantwoord, dan is de Vecon Business School iets voor jou!