Verleg je grenzen - Pascal College Zaandam

X-Modules

Zelf een website maken? Trickshots doen bij basketbal? Een prachtig kunstwerk beeldhouwen?

Ontdek dit alles en nog veel meer bij de X-modules.

X-Modules

Elke leerling is uniek. Wij willen zo goed mogelijk aansluiten bij de interesses en kwaliteiten van individuele leerlingen. Daarom hebben we in klas 1 en 2 een verrijkingsprogramma van Extra-Modules, afgekort: X-Modules. In de eerste klas kiezen leerlingen drie keer per jaar een X-module. Zo kunnen zij hun talenten ontwikkelen en ontdekken waar hun interesses liggen. Bijvoorbeeld met modules American Sports, Theater, Yoga, Keramiek, Judo of een cursus over het weer. Het precieze aanbod varieert per cursusjaar.

In het tweede leerjaar kunnen alleen de leerlingen die geen internationaal volgen voor de X-Modules kiezen. Zij volgen een jaar lang modules binnen de stroming ‘Sport’, ‘Science’ of ‘Kunst’. Dit geeft hen de mogelijkheid zich te verdiepen in een interessegebied naar keuze.

Soms kan er een verplichte invulling zijn. Zo volgen de eerste- en tweedeklassers die nog niet voldoende hebben gescoord op leesvaardigheid de X-module ‘Begrijpend lezen’, zodat deze leerlingen hun achterstand inhalen.