Blaise Pascal College

De officiële naam van onze school is ‘Blaise Pascal College’. Jaren sprak men over de school als ‘het Blees’ of het ‘het Blaise’. Enkele jaren geleden is ‘Blaise’ uit het logo verdwenen en werd de school ‘het Pascal’ genoemd. Dat bevalt ons om meerdere redenen toch niet zo goed.

Zowel onze collega-school Pascal Zuid als wij, hanteren nu ‘het Pascal’ als naam van de school. Dat zorgt voor verwarring: bezoek komt op de verkeerde locatie, op de open dagen ontvangen we allebei belangstellenden voor de andere school, leveranciers bezorgen op het verkeerde adres.

Na een inventarisatie bij medewerkers, de lokale medezeggenschapsraad en de ouderresonansgroep is besloten dat we de voornaam van meneer Pascal weer in ere herstellen. Dat is nog heel vertrouwd. We worden weer ‘het Blaise’ of het ‘Blaise Pascal’ in spreektaal en op schrift zullen we onze officiële naam ‘Blaise Pascal College’ weer gaan hanteren.

In dit najaar gaan we ons buigen over het logo en de huisstijl. We hebben net een nieuwe website en de aanpassingen zullen niet tot enorme veranderingen gaan leiden. We houden u op de hoogte.