Verleg je grenzen - Pascal College Zaandam

Daarom Pascal

Het Blaise Pascal College is the best school everrrrr… Waarom precies? Lees hier de vijf belangrijkste redenen.

1

Je haalt het beste uit jezelf

Wij bieden je kwalitatief goed onderwijs en de kans om het beste uit je zelf te halen. Onze school streeft naar bovengemiddelde prestaties. Niet alleen bij onze leerlingen, ook bij onszelf. Ons betrokken team barst van het talent en werkt vol enthousiasme om jou te onderwijzen en ondersteunen. Onze school staat bekend om de prettige, veilige sfeer die je helpt om te excelleren. Zo zijn onze examenresultaten en de beoordelingen van de inspectie jaar in jaar uit bovengemiddeld.

2

Je wordt voorbereid op de maatschappij

Als Pascalleerling leer je wat er allemaal te beleven is in de wereld. Wij willen zelfbewuste leerlingen afleveren met een diversiteit aan sociale vaardigheden en een besef van waarden en normen. Na je opleiding kun je zelfstandig werken, samenwerken en de resultaten van je werk presenteren. Je hebt een (internationaal) maatschappelijk bewustzijn ontwikkeld. Door de stroming Internationaal leer je over de grenzen van ons land heen te kijken. Het tweetalig onderwijs en de taalcertificaten bieden je de optie om je in een taal te verdiepen. Zo ben je nog beter voorbereid op een toekomst in een multiculturele samenleving.

3

Je verlegt je grenzen

Door de verschillende schoolvakken ontdek je hoe mooi, bijzonder en complex onze wereld is. Je leert te onderzoeken en te presenteren wat je hebt ontdekt. De school biedt werkvormen en onderzoeksopdrachten die je nieuwsgierig maken en prikkelen tot (nader) onderzoek. Tijdens de lessen beeldende vorming en muziek kun je jezelf op allerlei manieren creatief ontplooien. Onze X-modules bieden je de mogelijkheid onvermoede talenten te ontdekken en je interesses te verbreden.

4

Je mag zijn wie je bent

De gemiddelde leerling bestaat niet. Wij houden in onderwijs en begeleiding rekening met verschillen tussen leerlingen. Elke leerling heeft een eigen manier van kennisverwerving en zijn verschillende talenten. Docenten richten zich erop passend onderwijs te bieden. Zowel aan de klas als geheel als ook aan elke leerling afzonderlijk. We zijn een kleinschalige en gezellige school met zorg voor elkaar. De lijntjes zijn kort, de deuren staan open.

5

Je krijgt de tijd van je leven

We zijn een vitale school. Wij bieden allerlei activiteiten op sportief, sociaal, creatief, multicultureel en internationaal gebied. Wij organiseren stedentrips, sportdagen, Het Concert en allerlei excursies. De leerlingenvereniging is verantwoordelijk voor de organisatie van de vetste schoolfeesten en de leukste uitjes. Allemaal activiteiten die je nog lang bijblijven!