Verleg je grenzen - Pascal College Zaandam

Daarom Pascal

Het Blaise Pascal College is the best school everrrrr… Waarom precies? Lees hier de vier belangrijkste redenen.

1

Je verlegt je grenzen

Wat je bij ons op school doet, is erop gericht om je grenzen te verleggen. Als Pascalleerling leer je wat er allemaal te beleven is in de wereld. Je leert samenwerken met leerlingen in en buiten je klas. Misschien zelfs wel met leerlingen uit het buitenland. Door de verschillende schoolvakken ontdek je hoe mooi, bijzonder en complex onze wereld is. Je leert te onderzoeken en te presenteren wat je hebt ontdekt.

X-modules

Ontwikkel je unieke talenten

Elke leerling is uniek. Tijdens de X-modules kies je die vakken die bij jouw talenten passen. In klas 1 kun je vier keer per jaar kiezen uit bijvoorbeeld: websites maken, free running, jeugdliteratuur, topvoetbal, racketsport, muziek remixen, animatiefilm maken, beeldhouwen of bootcamp. In klas 2 van de havo kies je een interessegebied waarin je je een jaar lang verdiept: Sport, Science of Kunst.

Internationaal

Word een wereldwijze burger

Het Blaise Pascal College is een Nuffic / Global Citizen school: dat wil zeggen dat je lessen krijgt met een internationaal tintje. Je gaat veel op excursies, leert leerlingen uit andere Europese landen kennen en werkt met hen samen om een onderzoek op te zetten. Aan het einde van je schooltijd krijg je het officiële diploma waaruit blijkt dat jij klaar bent voor een internationale toekomst.

» Meer over Internationaal

TTO

Yes, you’re welcome!

TTO is een aparte stroom waarbij je ongeveer de helft van de vaklessen in het Engels krijgt. Waarom zou je dat willen? Omdat je na drie jaar een voorsprong hebt in het gebruik van het Engels voor de rest van je leven! Een ideale keuze ook voor leerlingen met interesse in een exact profiel, want geen wereld zo internationaal als die van techniek & science. Je hoeft niet goed te zijn in het Engels als je bij ons begint. Je leert het vanzelf!

» Meer over Tweetalig onderwijs
2

Je krijgt de tijd van je leven

Van leerlingen die geslaagd zijn, horen we vaak dat de goede sfeer op school voor hen super belangrijk was om goed te presteren. We hechten daar dan ook veel waarde aan! We zijn een kleinschalige en gezellige school met zorg voor elkaar. De lijntjes zijn kort, de deuren staan open.

Ook besteden we veel aandacht aan allerlei memorabele activiteiten, zoals stedentrips, sportdagen, ‘Het concert’ en de jaarlijkse pretparkreis. De leerlingenvereniging is hier nauw bij betrokken en is verantwoordelijk voor de organisatie van de vetste schoolfeesten, de leukste uitjes en activiteiten op school. Kortom, bij ons op school beleef je de tijd van je leven!

3

Je haalt het beste uit jezelf

Het Blaise Pascal College biedt je kwalitatief goed onderwijs en de kans om te excelleren. Wij staan bekend om de prettige, veilige sfeer die je helpt om het beste uit je zelf te halen. Onze school streeft naar bovengemiddelde prestaties. Niet alleen bij onze leerlingen, ook bij onszelf. Zo zijn onze examenresultaten en de beoordelingen van de inspectie jaar in jaar uit bovengemiddeld. Ons betrokken team barst van het talent en werkt vol enthousiasme aan het hoog houden van deze mooie resultaten!

4

Je kiest de route die bij je past

Op het Blaise Pascal College kan je letterlijk alle kanten op. De mogelijkheden zijn eindeloos. Welke route past bij jouw talenten?

» Naar de routeplanner

HAVO

Een ondernemende reis

Door heel goed en modern onderwijs behoren wij met onze eindexamenresultaten tot de beste 2% van de havoscholen in Nederland. Je kan bij ons veel extra’s kiezen. In de eerste tot en met de derde kies je bijvoorbeeld voor onze internationale route. In de bovenbouw kun je kiezen voor de Pascal Vecon Business School, waarmee je je goed voorbereidt op het bedrijfsleven.

ATHENEUM

Een leerzaam avontuur

In het atheneum lesprogramma vind je veel uitdagende extra’s: je leert veel over de wereld om je heen en je wisselt onderzoeken uit met leerlingen uit het buitenland. Ook ga je regelmatig op excursies en maak je reizen om kennis te maken met andere culturen in Europese landen. Je leert onderzoeken. Daarnaast kun je erop rekenen dat we je perfect voorbereiden op het eindexamen, zodat je een diploma met veel extra’s haalt!

GYMNASIUM

Een reis door de tijd

Van de oude Romeinen en Grieken kunnen we veel wijze lessen leren, zoals Plato al zei: “Jezelf overwinnen is je grootste overwinning.” Daar gaan wij ook voor bij het gymnasium: verleg je grenzen! Op het Blaise Pascal College betekent gymnasium niet alleen dat je oude beschavingen leert kennen, maar je maakt ook de stap naar jouw eigen tijd, het nu! Daarom is ons gymnasium tweetalig, zodat je naast Grieks en Latijn ook het Engels perfect beheerst.