Verleg je grenzen - Pascal College Zaandam

Kom kijken

Zit je in groep 8 of stap je over naar de havo van het vmbo? Kom bij ons kijken en ervaar het Blaise Pascal College zelf!

Kennismakingsdag

Op zaterdag 15 januari 2022 tussen 10.00 en 13.00 uur kunnen ouders en groep-8 (of  groep-7)  leerlingen (fysiek) kennis maken met het Blaise Pascal College. Er zijn proeflesjes en activiteiten voor alle vakken, voorlichting over het eerste jaar voor jou en je ouders om alles over onze school te weten te komen, je kunt meedoen aan proeflesjes van tweetalig onderwijs, er zijn rondleidingen door de school door leerlingen en nog veel meer!

Inschrijven is niet nodig!

Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd een bericht sturen naar de afdelingsleider van klas 1, Roeland Dijkema: r.dijkema@blaisepascalcollege.nl

Open Lesdagen

Je kunt ook meedoen aan de Open Lesdagen voor alle leerlingen uit groep 8. Op 24 november is er een online Open Lesmiddag (van 15.30 tot 16.30 uur). Volg een digitaal lesje vanuit huis om alvast een indruk te krijgen van je nieuwe  middelbare school! De Open Lessen (in de school zelf)  zijn op woensdag 12 januari 2022 en op woensdag 2 februari 2022, van 13.30 tot en met 15.30 uur.

Klik hier om je direct in te schrijven!

Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd een bericht sturen naar de afdelingsleider van klas 1, Roeland Dijkema: r.dijkema@blaisepascalcollege.nl

Info Ouders groep 8

Op maandag 29 november en op dinsdag 7 december zijn er voorlichtingsavonden op het Blaise Pascal over de Overstap van de basisschool naar de middelbare school. Ook komt u alles te weten over het Blaise Pascal College. De avond is vooral bedoeld voor ouders van leerlingen in groep 7/8 van de basisschool.

Klik hier om je direct in te schrijven!

Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd een bericht sturen naar de afdelingsleider van klas 1, Roeland Dijkema: r.dijkema@blaisepascalcollege.nl

Welkom op het Blaise App

Speciaal voor Groep 8’ers hebben we de “Welkom op het Blaise” app gemaakt. Zo blijf je altijd op de hoogte van het nieuws en heb je de meeste belangrijke informatie direct bij de hand! Ga naar https://www.welkomophetblaise.nl of scan de QR-code.

Op reis met het Blaise Pascal College

Of je nu kiest voor regulier onderwijs, internationaal onderwijs, het gymnasium of tweetalig onderwijs, wij maken met jou deze uitdagende reis. Samen bereiken we de bestemming: jij vertrekt na je Blaisejaren als wereldwijze burger met in je koffer een belangrijk diploma, een schat aan kennis en fijne herinneringen!

Welkom groep 8 gids 2020-2021

Bekijk hier onze gids voor leerlingen uit groep 8! Heb je na het lezen nog vragen over onze school? Stuur dan een mailtje naar Roeland Dijkema via r.dijkema@pascalcollege.org.

» Download schoolreisgids

Overstap van vmbo 4 naar havo 4

Jij wilt volgend jaar de overstap maken van het vmbo naar 4 havo. Natuurlijk heb je hier veel vragen over. Je vraagt je bijvoorbeeld af wat de toelatingseisen zijn, welke profiel- en keuzevakken bij je passen en wat voor school het Blaise Pascal College is. In dit boekje krijg je antwoord op al je vragen.

» Download informatieboekje vmbo > havo
Aanmelden Blaise Pascal College

Heb je je keuze gemaakt? Dan hoef je alleen nog maar het aanmeldformulier in te vullen. Alle scholen voor voortgezet onderwijs in de Zaanstreek houden zich aan dezelfde afspraken en volgen dezelfde aanmeld- en inschrijfprocedure. Het formulier en de brochure krijg je via je basisschool. Voor meer informatie zie www.povo-zaanstreek.nl. Download hieronder de informatiebrochure.

Leerlingen uit vmbo 4 die willen overstappen naar havo 4 kunnen zich bij de decaan bij hun huidige school melden.

» Download

Leerlingen & ouders aan het woord