Verleg je grenzen - Pascal College Zaandam

Kom kijken

Zit je in groep 8? Kom bij ons kijken en ervaar het Blaise Pascal College zelf!

Op reis met het Blaise Pascal College

Of je nu kiest voor regulier onderwijs, internationaal onderwijs, het gymnasium of tweetalig onderwijs, wij maken met jou deze uitdagende reis. Samen bereiken we de bestemming: jij vertrekt na je Blaisejaren als wereldwijze burger met in je koffer een belangrijk diploma, een schat aan kennis en fijne herinneringen!

Een eerste indruk

In deze video geven leerlingen van het Blaise Pascal College een kijkje in de school. Een goede manier om een eerste indruk te krijgen!

 

Veelgestelde vragen

Als je bijna naar de brugklas gaat, heb je een heleboel vragen. Want hoe werkt alles nou eigenlijk op de middelbare school? Wat kun je verwachten? Wat is er allemaal anders en hoe snel wen je daaraan?

Het antwoord op een heleboel vragen vind je hier.

Ook ouders van kinderen in groep 8 hebben een hoop vragen. De meest gestelde vragen vindt u hier.

Kennismakingsdag

In januari 2023 houden we onze Open Dag. De precieze datum wordt nog bekend gemaakt. We hopen van harte dat jullie allemaal een kijkje komen nemen om de sfeer te proeven en vragen te stellen.

Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd een bericht sturen naar de afdelingsleider van klas 1, Roeland Dijkema: r.dijkema@blaisepascalcollege.nl

Open Lesdagen

Je kunt ook meedoen aan de Open Lesdagen voor alle leerlingen uit groep 8. Deze zijn in februari 2023, de precieze data worden nog vastgesteld. Je kunt dan meedoen aan een paar lessen om een idee te krijgen van de sfeer en gang van zaken bij ons op school.

Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd een bericht sturen naar de afdelingsleider van klas 1, Roeland Dijkema: r.dijkema@blaisepascalcollege.nl

Info Ouders groep 8

In november/december 2023 zijn er voorlichtingsavonden op het Blaise Pascal over de Overstap van de basisschool naar de middelbare school. Ook komt u alles te weten over het Blaise Pascal College. De avond is vooral bedoeld voor ouders van leerlingen in groep 7/8 van de basisschool. De precieze data worden nader bepaald.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd een bericht sturen naar de afdelingsleider van klas 1, Roeland Dijkema: r.dijkema@blaisepascalcollege.nl

Welkom op het Blaise App

Speciaal voor Groep 8’ers hebben we de “Welkom op het Blaise” app gemaakt. Zo blijf je altijd op de hoogte van het nieuws en heb je de meeste belangrijke informatie direct bij de hand! Ga naar https://www.welkomophetblaise.nl of scan de QR-code.

Welkom groep 8 gids 2020-2021

Bekijk hier onze gids voor leerlingen uit groep 8! Heb je na het lezen nog vragen over onze school? Stuur dan een mailtje naar Roeland Dijkema via r.dijkema@pascalcollege.org.

Overstap van vmbo 4 naar havo 4

Jij wilt volgend jaar de overstap maken van het vmbo naar 4 havo. Natuurlijk heb je hier veel vragen over. Je vraagt je bijvoorbeeld af wat de toelatingseisen zijn, welke profiel- en keuzevakken bij je passen en wat voor school het Blaise Pascal College is. In dit boekje krijg je antwoord op al je vragen.

Leerlingen & ouders aan het woord

Aanmelden Blaise Pascal College

Heb je je keuze gemaakt? Dan hoef je alleen nog maar het aanmeldformulier in te vullen. Alle scholen voor voortgezet onderwijs in de Zaanstreek houden zich aan dezelfde afspraken en volgen dezelfde aanmeld- en inschrijfprocedure. Het formulier en de brochure krijg je via je basisschool. Voor meer informatie zie www.povo-zaanstreek.nl. Download hieronder de informatiebrochure.

Leerlingen uit vmbo 4 die willen overstappen naar havo 4 kunnen zich bij de decaan bij hun huidige school melden.

» Download