Verleg je grenzen - Pascal College Zaandam

Kom kijken

Zit je in groep 8 of stap je over naar de havo van het vmbo? Kom bij ons kijken en ervaar het Blaise Pascal College zelf!

Kennismakingsdag

Op zaterdag 15 januari 2022 kunnen ouders en groep-8 leerlingen online kennis maken met het Blaise Pascal College. Er zijn online proeflesjes en activiteiten voor alle vakken, voorlichting over het eerste jaar voor jou en je ouders om alles over onze school te weten te komen, je kunt meedoen aan proeflesjes van tweetalig onderwijs, er zijn rondleidingen door de school door leerlingen en nog veel meer!

Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd een bericht sturen naar de afdelingsleider van klas 1, Roeland Dijkema: r.dijkema@blaisepascalcollege.nl

Open Lesdagen

Je kunt ook meedoen aan de Open Lesdagen voor alle leerlingen uit groep 8. De Open Lessen zijn op woensdag 12 januari 2022 en op woensdag 2 februari 2022.

Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd een bericht sturen naar de afdelingsleider van klas 1, Roeland Dijkema: r.dijkema@blaisepascalcollege.nl

Welkom op het Blaise App

Speciaal voor Groep 8’ers hebben we de “Welkom op het Blaise” app gemaakt. Zo blijf je altijd op de hoogte van het nieuws en heb je de meeste belangrijke informatie direct bij de hand! Ga naar https://www.welkomophetblaise.nl of scan de QR-code.

Op reis met het Blaise Pascal College

Of je nu kiest voor regulier onderwijs, internationaal onderwijs, het gymnasium of tweetalig onderwijs, wij maken met jou deze uitdagende reis. Samen bereiken we de bestemming: jij vertrekt na je Blaisejaren als wereldwijze burger met in je koffer een belangrijk diploma, een schat aan kennis en fijne herinneringen!

Schoolreisgids 2020-2021

Bekijk hier onze reisgids voor leerlingen uit groep 8! Heb je na het lezen nog vragen over onze school? Stuur dan een mailtje naar Roeland Dijkema via r.dijkema@pascalcollege.org.

» Download schoolreisgids

Overstap van vmbo 4 naar havo 4

Jij wilt volgend jaar de overstap maken van het vmbo naar 4 havo. Natuurlijk heb je hier veel vragen over. Je vraagt je bijvoorbeeld af wat de toelatingseisen zijn, welke profiel- en keuzevakken bij je passen en wat voor school het Blaise Pascal College is. In dit boekje krijg je antwoord op al je vragen.

» Download informatieboekje vmbo > havo
Aanmelden Blaise Pascal College

Heb je je keuze gemaakt? Dan hoef je alleen nog maar het aanmeldformulier in te vullen. Alle scholen voor voortgezet onderwijs in de Zaanstreek houden zich aan dezelfde afspraken en volgen dezelfde aanmeld- en inschrijfprocedure. Het formulier en de brochure krijg je via je basisschool. Voor meer informatie zie www.povo-zaanstreek.nl. Download hieronder de informatiebrochure.

Leerlingen uit vmbo 4 die willen overstappen naar havo 4 kunnen zich bij de decaan bij hun huidige school melden.

» Download

Leerlingen & ouders aan het woord