De eerste week op de middelbare

Hallo, ik ben Amber uit 1A en dit is de eerste week dat ik naar de middelbare school ga, spannend! We hebben al een keer een introductiedag gehad dus ik weet al een paar namen en ik weet ook al wie onze mentor is, namelijk: mevrouw Koomen.

Maandag 26 augustus
Maandag hadden we nog niet echt veel, we gingen alleen onze boeken ophalen. We hoefden dan ook pas om 12.10 uur op school te zijn. Eenmaal op school liepen we allemaal naar het muzieklokaal. Mevrouw Koomen is namelijk naast onze mentor ook nog de muziek docent. Zij legde ons een paar dingen uit over de schoolboeken en daarna mochten we ze gaan halen in lokaal E02. Alle boeken lagen daar in grote stapels met naamkaartjes erop, je moest dus jouw stapel zoeken en daar lagen dan al je schoolboeken. Toen ik eindelijk mijn stapel had gevonden deed ik de boeken in mijn tas, alleen al die boeken bij elkaar waren echt suúper zwaar. En eenmaal thuis moest ik ze ook nog allemaal kaften, zucht.

Dinsdag 27 augustus
Dinsdag moesten we jammer genoeg vroeg op. We kregen mentorlessen. Dan leer je hoe het er aan toe gaat op school en wat de regels zijn. Mevrouw Koomen vertelde ons ook dat er in de eerste week op school altijd een wedstrijd was tussen de eerste klassen en dat daar elke dag een kleine wedstrijd voor zou zijn waar we dan punten mee konden verdienen en degene die dan de meeste punten had zou de wedstrijd winnen en op vrijdag taart krijgen. En iedereen wil natuurlijk wel taart. Vandaag zouden we punten kunnen verdienen met het buurtonderzoek. We mochten zelf groepjes maken en toen we daar klaar mee waren kregen we allemaal een klein boekje met een route en vragen over dingen die je tegenkomt op die route en gingen we op weg. Nou ja, we gingen eerst nog allemaal naar de wc waardoor we pas een kwartier later echt op weg waren. We hadden het buurtonderzoek uiteindelijk dan ook niet afgekregen, omdat we én het laatste groepje waren én een kwartier later vertrokken én ook nog eens heel sloom waren. Maar we hebben wel heel veel lol gehad en daar gaat het om!

Woensdag 28 augustus
Woensdag was er een sportdag, we kwamen om 9.00 uur op school en gingen van daar naar het Jagersveld. Daar gingen we eerst boogschieten. Toen siamees voetbal en daarbij moet je met twee mensen samen één pak aantrekken en dan gaan voetballen en je kan je voorstellen dat dat niet héél handig gaat. Daarna gingen we katapulten maken, alleen die van ons viel de hele tijd bijna uit elkaar toen we de bal af gingen vuren. Daarna een soort hockey met zachte knuppels. En daarna een spel waarbij je een ton met gaten moest vullen met water, echt iedereen werd nat en het was echt heel leuk! Als laatste gingen we ook nog touwtje trekken en daarbij wonnen we echt meteen! Het spel begon en binnen 10 tellen was het touw al aan onze kant! Uiteindelijk zijn wij met deze sportdag tweede geworden.

Donderdag 29 augustus
Donderdag begon de dag met de schoolfoto’s, eerst werd er van iedereen een aparte foto gemaakt en daarna nog een groepsfoto. Toen we daar klaar mee waren gingen we een speurtocht door de school doen. We mochten weer zelf groepjes maken en kregen net zo’n boekje als bij het buurtonderzoek, alleen nu stonden er in de boekjes vragen over de school en dingen die je moet zoeken in de school. De speurtocht was best lastig maar we hebben hem goed gedaan. We kregen ook les over hoe je op de computer op de schoolsite kon komen en hoe je je rooster kon zien. Dat was eigenlijk best wel saai en het duurde in totaal ook nog wel zo’n 3 kwartier maar het is natuurlijk wel belangrijk. Aan het einde van de dag hadden we ook een tekenwedstrijd waar je weer punten mee kon verdienen. Terwijl we bezig waren speelde mevrouw Koomen een lied op de piano en zij kan echt súper goed spelen.

Vrijdag 30 augustus
Vrijdag konden we weer lekker uitslapen, we moesten namelijk pas om 12.15 uur op school zijn. We gingen vrijdag ook weer sporten. We hadden de dag ervoor al vier teams gemaakt en nu gingen alle teams zich bij elkaar verzamelen. Ons team bestond uit alleen maar meiden. Het was heel leuk alleen ons team had van de acht onderdelen maar een ding gewonnen en tot onze verbazing werden we toch eerste. Daarna gingen we eten en begon de disco. Toen werd ook bekend gemaakt dat wij de wedstrijd hadden gewonnen en dus taart zou krijgen. Onze hele klas ging uit zijn dak en er werd daarna ook nog meer opgewonden gedanst.