Een reis naar het buitenland: een uitgelezen moment voor internationalisering

Met de klas een paar dagen naar Londen, Brussel of Hannover. Het zorgt voor onvergetelijke herinneringen. Leerlingen maken kennis met andere culturen, talen en gewoonten. Waarom vindt het Blaise Pascal College Internationalisering zo belangrijk? En hoe waarborgen we dat een reis naar het buitenland een échte internationale ervaring wordt?

Een goede beheersing van het Engels is inmiddels een vaardigheid die nodig is om een plek op de arbeidsmarkt te kunnen verwerven en om als wereldburger te kunnen functioneren. Ook na de middelbare school zijn er steeds meer leerlingen die een opleiding, stage of tussenjaar in het buitenland gaan doen.

Internationale ervaringen vergroten de taalvaardigheid. Het verbetert ook de zelfstandigheid en de sociale vaardigheden van leerlingen. Internationale ervaringen geven leerlingen daadwerkelijk een bredere kijk op de wereld. Dit willen wij stimuleren via een schoolreis en uitwisseling in het buitenland. De komende maanden gaan alle tweede klassen op reis naar het buitenland. Zo wordt er een bezoek gebracht aan Londen, Brussel of Hannover. Onder begeleiding worden onze leerlingen op pad gestuurd met een opdracht in het centrum van een stad, waarin ze moeten communiceren in het Engels, Frans of Duits. Heel spannend allemaal maar wel enorm leerzaam. De meesten van hen komen wijzer, sterker en zelfstandiger terug. Bovendien merken we dat leerlingen door hun verblijf in een andere cultuur, zich meer bewust worden van hun eigen cultuur.