Grensverleggend sporten 1, 2 en 3

Grensverleggend sporten 1: Olympic Moves

De inschrijvingen voor Olympic Moves zijn geopend. Olympic Moves is een landelijk sporttoernooi waarbij scholen uit heel Nederland het in verschillende sporten tegen elkaar opnemen. We doen dit jaar mee aan dansen, korfbal, veldvoetbal en zaalvoetbal.

Door het hele land worden er eerst regiofinales gespeeld. De winnaars van de regiofinales nemen het tegen elkaar op in de landelijke finale op de topsportaccommodatie Papendal om scholenkampioen van Nederland te worden! 


De verplichte selectietrainingen en voorbereidende trainingen zijn na schooltijd. De regiofinales worden op een doordeweekse dag in april gespeeld. Daarvoor krijgen leerlingen vrij van school. 

Grensverleggend sporten 2: Cruyff Courts

De leerlingen uit havo 5 met het vak bsm (bewegen, sport en maatschappij) in hun pakket, hebben twee evenementen voor kinderen uit onze buurt één van de twee Zaanse Cruyff Courts georganiseerd. Het Cruyff Court in Zaandam Zuid is één van deze locaties. Max van Noorloos uit 6 vwo heeft een promofilm gemaakt over dit project. Het filmpje is de moeite waard om te bekijken en geeft een mooi zicht op wat de leerlingen hebben gedaan en op welke wijze zij het Blaise Pascal College in onze buurt hebben vertegenwoordigd.

Grensverleggend sporten 3: 24 uur roeien voor Only Friends

Op woensdag 6 maart is er een roeimarathon: 24 uur roeien voor Only Friends. Deze funding-actie loopt gelijk aan de Filmnacht voor de bovenbouw. Het zijn de leerlingen van 4 havo met bsm (bewegen, sport en maatschappij) in hun pakket die de organisatie op zich gaan nemen.

Voor de actie werkt het Blaise Pascal College samen met PT-Central Zaandam. Dit is een sportschool die zich focust op personal training, small-group trainingen en groepslessen. In samenspraak met PT-Central Zaandam volgen de leerlingen uit 4 havo met bsm tien weken lang een programma waarbij theorie en praktijk worden gecombineerd. Als afsluiting van dit project is gekozen voor een gezamenlijk einddoel: 24 uur roeien voor Only Friends.

Met 150 vrijwilligers zet Only Friends zich in voor kinderen en jongeren die kampen met een beperking of chronische ziekte. De actie maakt het mogelijk dat zij kunnen sporten in een eigen, veilige en vertrouwde omgeving. We willen natuurlijk zoveel mogelijk geld ophalen, doet u mee? Het event start op woensdag 6 maart om 8.45 uur op het Blaise Pascal College. Meedoen kan door geld te doneren en/of door mee te roeien op één van de ergometers. De actie sluit 24 uur later: op donderdag 7 maart om 8.45 uur. Meer informatie volgt via de diverse mediakanalen van school en van PT-Central.

We hopen dat iedereen zich vrij voelt om ergens tijdens de 24 uur langs te komen. Samen met de leerlingen van 4 havo bsm en PT-Central hopen wij op een succesvolle actie!