Leerlingen Blaise Pascal College lopen 2500 Euro bijeen voor Fonds Gehandicaptensport

Op woensdag 3 en donderdag 4 oktober liepen in totaal zeven tweede klassen van het Blaise Pascal College in Zaandam een sponsorloop voor Fonds Gehandicaptensport. Zij hebben zoveel mogelijk geld bijeen gelopen om sporten voor mensen met een handicap mogelijk te maken. Als dank voor hun inzet voor sporters met een handicap kregen zij allemaal een clinic (S)Cool on Wheels. Een vertegenwoordiger van Fonds Gehandicaptensport heeft een cheque met de opbrengst van 2500 Euro in ontvangst genomen.

Sponsorloop voor Fonds Gehandicaptensport

Omdat iedereen moet kunnen sporten en niemand buitenspel mag staan, liepen de leerlingen van zeven tweede klassen van het Pascal College op 3 en 4 oktober een sponsorloop voor Fonds Gehandicaptensport.
Zij liepen maar liefst 2500 Euro bijeen. ‘(S)Cool on Wheels past perfect binnen het karakter van onze school waarin we onze leerlingen verbinding laten zoeken met de wereld om ons heen’, vertelt docent bewegingsonderwijs Danny Wals.

De helft van deze opbrengst wordt landelijk besteed en de ander helft wordt geoormerkt voor subsidieaanvragen van sportverenigingen in de Zaanstreek.
Samen met Team Sportservice Zaanstreek-Waterland dienen twee sportverenigingen bij Fonds Gehandicaptensport een subsidieaanvraag in. Roeivereniging De Zaan doet een aanvraag voor aangepast (sport)materiaal, zodat iedereen met een handicap bij hen kan roeien. 

(S)Cool on Wheels

(S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject van Fonds Gehandicaptensport met als thema ‘leven en sporten met een handicap’. De tweedeklassers kregen van docent (S)Cool on Wheels Paul Toes of John van der Meer te horen over de oorzaak van hun eigen handicap en hoe zij hiermee omgaan. Daarna gingen de leerlingen aan de slag en ervaarden zij zelf hoe het is om te sporten met een handicap. Zij leerden eerst in een rolstoel te rijden en gingen vervolgens rolstoelbasketballen. ‘Onze leerlingen krijgen door de clinic (S)Cool on Wheels meer begrip voor mensen met een handicap. Doordat wij de sponsorloop voor Fonds Gehandicaptensport in ons programma hebben opgenomen, krijgen alle tweedeklasser jaarlijks een leerzame en leuke clinic.’, aldus Danny Wals.

Fonds Gehandicaptensport

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod te verbeteren en te vergroten en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Dit doet zij samen met haar 1%FairShare® partners, ambassadeurs, donateurs, supporters en vrijwilligers. Als één team achter de sporters met een handicap. Omdat iedereen moet kunnen sporten, omdat niemand buitenspel mag staan!