Lerares Frans Blaise Pascal College wint prijs met lesstof

Het project Mémoire des Migrations van docente Frans Astrid Eelkema op het Blaise Pascal College in Zaandam heeft het Europees Talenlabel 2022 gewonnen. Het gaat om een lessenserie Frans die ‘door jarenlange ontwikkeling en evaluatie heeft geresulteerd in een inspirerend taalproject dat ook bruikbaar is op andere VO-scholen’.

In het project beschrijven bovenbouwleerlingen in het Frans migratieverhalen van zichzelf of hun voorouders. Deze worden gebundeld in een boek, dat vervolgens als vertrekpunt dient om te werken aan de ontwikkeling van taalvaardigheid, literaire competenties, intercultureel bewustzijn en burgerschapsvorming. De jury is onder meer onder de indruk van de reikwijdte van de projectdoelen, de variatie aan media en taalvaardigheden die worden gebruikt en de zorgvuldig gekozen bronnen, in aansluiting op de belevingswereld van de leerlingen. ‘De kwaliteit van dit project weerspiegelt de kracht van een zeer bevlogen docent.’

Europese prijs

Het Europees Talenlabel is een Europese prijs ter aanmoediging van innovatieve taalprojecten. Hij wordt jaarlijks of tweejaarlijks in elk deelnemend land uitgereikt. Inmiddels doen meer dan 25 landen mee. De prijs beloont creatieve en originele initiatieven ter bevordering van educatie en ontwikkeling in vreemde talen. Het thema van dit jaar was ‘Grenzeloos Grenzenloos’.

bron: Zaanstadnieuws.nl