MEESTERPROEF: afsluiting van drie jaar internationaal

De wereld wordt steeds kleiner. Contacten waar vroeger dagen of soms zelfs weken overheen gingen zijn nu allemaal letterlijk binnen handbereik via mobieltjes, computers en tablets. Allemaal zijn we via het internet verbonden met elkaar. Bij internationalisering in 3 vwo gaan de leerlingen van Blaise pascal College hier gebruik van maken. Ze maken contact met mensen uit andere landen en zoeken op het internet naar betrouwbare bronnen. Na bijna 3 jaar internationalisering gaan onze leerlingen hun laatste fase in en krijgen nu de kans om op geheel eigen wijze een onderzoek uit te voeren. Wij noemen deze laatste opdracht de meesterproef.

In de Dikke van Dale wordt de volgende definitie van meesterproef gegeven:

“afsluitende proef van bekwaamheid van een gezel om na slagen zich meester te mogen noemen”.

In deze meesterproef laten leerlingen zien welke kennis en vaardigheden ze de afgelopen jaren hebben opgedaan. Het doel van deze meesterproef is dat leerlingen leren onderzoeken op een academische manier. Daarnaast kunnen leerlingen laten zien dat ze moeiteloos kunnen samenwerken en overleggen met een leerling uit het buitenland. De vaardigheden die opgedaan worden, komen heel goed van pas in de bovenbouw van het vwo.

De meesterproef is de afsluiting van drie jaar internationaal en wordt bekroond met een mooi certificaat en een fantastische uitreiking.