Blaise Pascal College organiseert kerstmarkt voor KidsRights

Zaandam – Alle leerlingen en het personeel van het Blaise Pascal College zetten zich vrijdag 21 december in om geld in te zamelen voor een goed doel. Op en om de school organiseren zij een kerstmarkt met veel activiteiten en er zal natuurlijk van alles te koop zijn. De opbrengst gaat naar KidsRights. U bent die ochtend van 9.30 tot 11.30 uur van harte uitgenodigd op het schoolterrein!

Het is een traditie op het Blaise Pascal College om rond Kerst een markt te organiseren voor een goed doel. Op de kerstmarkt worden er o.a. kerstversieringen, tasjes, kerstkaarten en buttons gemaakt. Ook kun je een leuke foto laten maken die als kerstgroet verstuurd kan worden. Verder zijn er bijvoorbeeld een loterij, het spookhuis, vele spelletjes, warme chocomel en oliebollen. 

Het goede doel van de markt is elk jaar anders. Dit jaar gaat het ingezamelde geld naar KidsRights. Miranda Gillis, oud-leerling van het Blaise Pascal College: ‘In de loop van mijn studie ben ik erachter gekomen dat ik mij later wil inzetten voor de rechten van kinderen. Daarom wilde ik vorig jaar wat meer ervaring opdoen met kinderrechten en zo kwam ik terecht bij KidsRights’. Miranda benaderde haar oude middelbare school om dit goede doel onder de aandacht te brengen voor de kerstmarkt.

Docent Cecile van de Pol: “Leerlingen van het Pascal College leren dat de wereld groter is dan alleen ons schoolgebouw. In diverse projecten nemen wij ze mee in hoe bijzonder en complex de wereld is en we laten ze ervaren dat zij hierin zelf ook een rol hebben”. De leerlingen hebben zich tijdens de lessen levensbeschouwing verdiept in stichting KidsRights. KidsRights zet zich op verschillende manieren in voor kinderen. Dit doen zij onder meer met de Kindervredeprijs en door jaarlijks onderzoek te doen naar de ontwikkeling van kinderrechten. Dit jaar wordt de opbrengst van de kerstmarkt gebruikt voor het project van de eerste winnaar van de Kindervredeprijs, Nkosi Johnson. Nkosi ontving de prijs voor zijn inzet om kinderen met hiv en aids een menswaardiger bestaan te bieden.