Blaise Pascal College roeit 24 uur voor Only Friends

Zaandam – Leerlingen en personeel van het Blaise Pascal College roeien 24 uur voor Only Friends. De kick-off is op woensdag 6 maart om 8.45 uur op het Blaise Pascal College. U bent gedurende het evenement van harte uitgenodigd op het schoolterrein!

Leerlingen die het vak bewegen, sport & maatschappij (bsm) volgen, zijn betrokken bij de organisatie en de uitvoering van dit evenement. Zij werken samen met PT-Central Zaandam: een sportschool die zich focust op personal training en groepslessen.

Met het evenement wil het Blaise Pascal College Only Friends steunen. Met 150 vrijwilligers zet Only Friends zich in voor kinderen en jongeren die kampen met een beperking of chronische ziekte. Annelies Tump (docent bsm); ‘Only Friends maakt het voor deze kinderen mogelijk om te sporten in een eigen, veilige en vertrouwde omgeving. Daar willen wij natuurlijk zoveel mogelijk geld voor ophalen.’

Het 24 uur roeien start op woensdag 6 maart om 8.30 uur met een kick-off met de hele school. Het eindbedrag zal bekendgemaakt worden op donderdag 7 maart. Geïnteresseerden zijn gedurende de hele actie van harte welkom op het schoolterrein. Niet alleen om aan te moedigen, zij mogen ook roeien.  Enkele bijzondere gasten die het evenement een warm hart toedragen komen ook langs.

Zo wordt de opening verricht door oud-voetballer Sonny Silooy en Myron Gebbink van Only Friends, een fysiotherapeut van SMC Zaanstad en Jogg Zaanstad komen langs, wethouder Sport Zaanstad, Gerard Slegers, roeit mee, net als het 4X4 voetbal van Only Friends. Tot slot komen zes dames van AEGON Nationaal roeiteam meeroeien, onder wie Nicole Beukers, Ilse Paulis en Inge Janssen, allen op weg naar Olympisch eremetaal In Tokyo 2020. De hele actie is live te volgen via de Facebook-pagina van het Blaise Pascal College (https://nl-nl.facebook.com/pascalcollege) en Instagram (www.instagram.com/24uurroeienvooronlyfriends).

De organisatie van dit evenement is in handen van leerlingen met het vak bsm. Dit vak zit vol praktijk én theorie. Leerlingen leren veel door zelf te bewegen (bijvoorbeeld: freerunning, discuswerpen, crosslopen, judo, honkbal, beachvolleybal en turnen), maar krijgen ook les over bewegen, EHBO en de kunst van het les- en training geven. Naast uitdagend, is het vak nuttig en kan het goed van pas komen bij verschillende studies- en/of beroepen.