Samen in actie voor Oekraïne – EINDSTAND

Toppers

In totaal heeft de Blaise voor Oekraïne actie een indrukwekkend bedrag opgehaald: € 7074. We zijn heel dankbaar voor alle leerlingen, familie en vrienden, en personeel die hebben meegeholpen om dit prachtige bedrag voor giro555 te sparen.

Onze topklas is klas 1B. Zij hebben als klas maar liefst € 964 euro opgehaald. Team Anna en Myrthe heeft een indrukwekkende € 600 opgebracht. Een eervolle derde en vierde plek zijn voor klas 1A met € 269 en 1C met € 250. Wat zijn wij trots op zulke enthousiaste leerlingen!

Donaties

Onze actie is officieel afgelopen, maar de nood onder de bevolking van Oekraïne helaas nog niet. Er zijn gelukkig nog steeds manieren om te helpen:

  • Er kan nog steeds gedoneerd worden op de site van giro555
  • Er is in Zaandam een weggeefwinkel voor vluchtelingen uit Oekraïne. Deze is te vinden in het oude Miss Etam pand in de Rozenhof. Er zijn maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 16:00 vrijwilligers aanwezig om uw donaties aan te nemen. Er is vooral heel veel behoefte aan allerlei toiletspullen, zoals pijnstillers en verband, shampoo, tandenborstels en tandpasta, maandverband, luiers, etc. Aan kleding is geen behoefte meer.

Oorspronkelijke actie:

We willen heel graag iets doen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Meer dan 2 miljoen Oekraïners zijn de grens overgestoken sinds de Russische invasie begon op 24 februari. Het is de verwachting dat dit getal op zal lopen tot 5 miljoen. Op tv zien we dag en nacht de beelden van deze oorlog en de gevolgen die deze heeft voor de bevolking. Het Blaise Pascal College wil bijdragen aan de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Wat gaan we doen?
We willen als school 20.000 euro ophalen voor giro555 van de samenwerkende hulporganisaties! Als alle leerlingen 20 euro ophalen (bij familie, vrienden en bij hun favoriete docenten) kunnen we dat halen.  We gaan verschillende acties organiseren om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel. De actie start vrijdag 11 maart en eindigt over een maand, op 11 april om 12 uur.

Run-bike-run challenge

Een van de onderdelen is een sportieve challenge op 22 maart onder schooltijd. In tweetallen gaan we in 2 uur tijd zoveel mogelijk kilometers afleggen. Eén persoon rent, één persoon fietst. Je mag wisselen zo vaak je wilt.

Alle leerlingen van het Blaise mogen zich hiervoor opgeven! Leerlingen laten zich sponsoren door familie en vrienden in deze run-bike-run challenge.

UPDATE: Aan de run-bike-run challenge hebben ongeveer 90 leerlingen meegedaan. Zij hebben samen ongeveer € 4500 bij elkaar gesport.

Kunstwerken

Koop een kunstwerk geïnspireerd op de folklore kunst van de Oekraïense kunstenares Maria Pryimachenko! Er zijn kunstwerken van haar verbrand tijdens de oorlog. Zij werd ook wel de Picasso van Oekraïne genoemd. Leerlingen die een kunstwerk hebben gemaakt verkopen deze zelf.