TTO blog #1 Suzanne & Myrthe

Wie zijn wij?

Hallo allemaal, wij zijn Suzanne en Myrthe van het Blaise Pascal College klas 1a. Klas 1a is een TTO klas wat inhoudt dat je tweetalig onderwijs krijgt; Engels Nederlands. In deze blog vertellen wij wat wij ervaren in de TTO klas, wat we leuk en minder leuk aan vinden en wat hier de voordelen van zijn.  

Wat vinden wij leuk aan TTO en waarom hebben wij hiervoor gekozen?

Bij TTO krijg je veel vakken in het Engels. Denk bijvoorbeeld aan; LO (gym) Wiskunde, biologie, Bij gymnasium ook Grieks en latijn, scheikunde, geschiedenis, muziek, tekenen en handvaardigheid. TTO is handig voor later bijvoorbeeld bij je opleiding.

Nu een klein interview met Myrthe over TTO

Waarom heb je voor TTO gekozen?  Omdat het mij leuk en interessant leek om sommige vakken in het Engels te krijgen omdat het meer een uitdaging was dan in het Nederlands.

Wat je vind je leuk aan TTO? Ik vind het leuk dat je vakken in het Engels krijgt en dat je meer leert over de taal zelf en het beter leert spreken wat ik best belangrijk vind omdat het overal in de wereld gesproken wordt.

Wat vind je minder leuk aan TTO en vind je het moeilijk? Ik heb nu nogeigenlijk niks wat ik minder leuk vind, en sommige woorden zijn lastig, maar het is prima te doen. Want als je iets niet snapt of iets moeilijk vindt, kan ik het altijd vragen of docenten het in het Nederlands uit wil leggen.

Is het zoals je had verwacht? Ik vind het eigenlijk makkelijker dan ik had verwacht!

Interview met Suzanne over TTO

Wat vind je het leukste TTO vak? Ik denk wiskunde, het is interessant en prima te doen in het Engels. We hebben bij dat vak ook een hele aardige docent, en dat maakt het ook een stuk leuker.

Wat vind je minder goed gaan bij TTO? Omdat er natuurlijk ook alles wordt gezegd in het Engels, vind ik het vaak onduidelijk als ze het huiswerk opgeven, vooral de eerste weken vond ik het lastig om te begrijpen wat ons huiswerk was omdat het ook in het Engels werd opgegeven. Daarvoor was het voor mij een beetje onduidelijk en had ik soms mijn huiswerk niet.

Waarom moeten 8ste groepers volgens jou naar het pascal college komen? Omdat wij TTO en internationaal hebben, dat houdt in dat je meer gaat ontdekken over de wereld, dus niet alleen in Nederland. Het geeft je ook een betere kans om je carrière later ook in het buitenland te kunnen starten. Want de wereld is veel groter dan alleen Nederland!

Nou, dit was dan onze eerste blog. Hopelijk vonden jullie het een beetje interessant en hadden jullie er wat aan. Over 2 weken staat er weer een nieuwe blog online. Tot snel! 

S&M