TTO blog #3 Suzanne & Myrthe

Wat was het weer een drukke week,  afgelopen donderdag hadden we een spetterend kerstgala! Iedereen kwam in zijn mooiste kerstoutfit. Iedereen zag er heel mooi uit! Het was heel gezellig. Er was een goede DJ, en een goede sfeer. We hebben gedanst, gekletst, en met heel 1a geproost op a Merry christmas, and a happy new year!

De volgende dag, kwam de groep 8 van onze oude bassischool langs om te kijken hoe het is hier op Pascal en wij mochten ze rondleiden! We wachtten ze op bij de fietsenstallingen en namen ze mee naar een lokaal waar we vertelden over onze ervaring met de overgang van het PO naar VO. Daarna namen we ze mee naar het scheikundelokaal waar meneer Nooij ons al stond op te wachten. We volgden deze les speciaal in het Engels. We trekken de witte jassen aan en zetten een bril op. Ze deden een heel leuk practicum, ze gingen zeep maken en er met rietjes een zo groot mogelijke zeepbel van blazen, het record stond op 36 cm breed! Nadat alle bellen waren geknapt, was het al weer tijd voor de volgende proefles: biologie. 

Op naar het biologielokaal! We worden verwelkomt door mevrouw Fonds en zoeken een plek. We beginnen gelijk met een quiz, alle leerlingen hebben een app op hun telefoon waar onze docent altijd heel leuke quizjes mee maakt. En de winnaar kreeg natuurlijk chocola! Na de quiz hadden we ook nog een heel leuke bingo, organenbingo. Wij hadden helaas geen prijs, maar kregen wel een kleine beloning voor de hulp.

Op vrijdag 21 december organiseren we een grote kerstmarkt voor een goed doel! Elke klas maakt iets om op de markt te verkopen. Onze klas maakt kerstkaarten, en ik heb van mijn vriendin uit een andere klas gezien dat ze hele mooie broches maken. Verder hebben we gehoord dat er ook nog leuke activiteiten zijn en leuke spelletjes. Er wordt zelfs een heel spookhuis opgebouwd in de kelder!! Daar gaan wij sowieso in, wij zijn niet bang hoor! 

En na de kerstmarkt, hebben we lekker vakantie! We wensen iedereen mooie dagen en fijne kerstvakantie!

X  Suzanne en Myrthe